A „Tűzoltók a lakosság biztonságáért” Alapítvány

Alapítványunk 2016. év végén alakult meg azzal a céllal, hogy a Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság valamint a Mezőcsáti Katasztrófavédelmi Őrs működési körzetében élő lakosság biztonságának, anyagi javainak, természeti értékeinek megőrzése, megmentése, továbbá a káresetek megelőzése az eddigieknél is kiemeltebb szerepet kaphasson.

Fontos szempont, hogy a tűzoltók munkájuk során minél hatékonyabban, és gyorsabban tudjanak a káreseteknél beavatkozni.

Célkitűzéseink:
  • Segítséget nyújtani a Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, valamint a hozzá tartozó Mezőcsáti Katasztrófavédelmi Őrs szervezeti egységében dolgozók mindennapi feladatainak ellátásához szükséges eszközök, felszerelések, berendezések beszerzéséhez, újításához, illetve a munkahelyi életkörülményinek javításához, korszerűsítéseihez.
  • Továbbá támogatást nyújt az állományba tartozó személyek elhalálozása, balesete, munkaképességének csökkenése, betegsége esetén a dolgozónak, vagy a hozzátartozó családtagnak.
  • Fontos a szervezeti egység népszerűsítésének támogatása, egyéb testületi rendezvények valamint gyerekek táborozásának, kirándulásának, szabadidős programok szervezésének segítése, szervezése.