Biztonság Napja 2017

on .

Az idén immár kilencedik alkalommal adott otthont Tiszaújváros a Biztonság Napjának április 22-én, ahol a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentőszolgálat, valamint a FER Tűzoltó Kft. engedett betekintést mindennapi „életükbe”, munkájukba.

A rendezvény a résztvevők felvonulásával kezdődött, amit a Derkovits Fúvószenekar és a Derkovits Majorette Csoport közreműködése tett még hangulatosabbá.

Bráz György, Tiszaújváros polgármestere köszöntőjében kitért arra, hogy örömmel tölti el, hogy ismét rengeteg érdeklődőt vonzott ez a nap a hidegebb időjárás ellenére. Elmondta, hogy egy rendezvénysorozat „nyitó” eseményének tekinthető a Biztonság Napja, amelyen a társszervek egyre nagyobb számban vesznek részt. Akik ezt a napot a Városháztér környékén töltötték KRESZ és ügyességi kerékpáros versenyen, rendőrkutyás és önvédelmi bemutatón vehettek részt.

Az időjárás nem volt kegyes, így a gyerekek nagy bánatára a már szokássá vált „habparty” az idén elmaradt.

Az esemény zárásaként a Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság bemutatójára került sor.

A hivatásos tűzoltók egy összetett mentési bemutatót tartottak a mentők és a rendőrség közreműködésével, ahol az érdeklődők testközelből láthatták a beavatkozók megfeszített munkáját. A feltételezés szerint egy permetezőgép műszaki hiba miatt kényszerleszállást hajtott végre miközben összeütközött az úton közlekedő személygépjárművel, amelyben egy család utazott. A beavatkozás részleteit és a tűzoltók által végrehajtott feladatokat Szabó Tamás tűzoltó alezredes, a Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnok-helyettese ismertette a közönséggel. A vöröskereszt helyi szervezetének köszönhetően a sérült személyek maszkírozása tette még élethűbbé a gyakorlati bemutatót.

Az egész napot kitöltő színes családi programok rengeteg érdeklődőt vonzottak, ahol senki nem unatkozott.